Make your own free website on Tripod.com

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Φύλλα :1-3 (Μάρ-Μαϊ.) | 4-7 (Ιούν.-Σεπ) | 8-9 (Οκτ-Νοεμ)

ΦΥΛΛΟ 8

Οκτώβριος 2001

 

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

 

* Θέματα Δ.Σ.

*Βελτίωση της ηλιακής σύνθεσης

*Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Χ.Κ.Π.

*Επίσκεψη στο CERN και στη BRESSE

 *Διακρίνοντας

*Αθλητική ενημέρωση

 

 

ΦΥΛΛΟ 9

Νοέμβριος 2001

 

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

 

* Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας και Δ.Σ. Νεολαίας

*Η Ολυμπιακή φλόγα στην Αράχωβα και τον Παρνασσό

*Δραστηριότητες του Γεωρ/κού Συλλόγου Γυναικών

*Το ταξίδι στη Γαλλία

*Η μάχη της Αράχωβας

*Αθλητική ενημέρωση

 

ΕΝ ΑΡΑΧΩΒΗ

ΤΟΠΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΔΕΤΠΑ ( Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού Πολιτισμού Ανάπτυξης Αράχωβας ).

ΕΚΔΟΤΗΣ: Σοφία Πατσαντάρα

( Πρόεδρος Δ.Ε.Τ.Π.Α).

ΕΔΡΑ : Αράχωβα Βοιωτίας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ:

Γρανιτσιώτης Παναγιώτης.

ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Παναγοδήμος Δημήτρης.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ : Κομνάς Παναγιώτης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ : Κατσίμπας Κωνσταντίνος

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Υπάλληλοι της Δ.Ε.Τ.Π.Α.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ : ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

(Λιβαδειά - τηλ. 0261 21036 & 21060)

 Η εφημερίδα ΕΝ ΑΡΑΧΩΒΗ επιθυμεί τον διάλογο,

τις παρατηρήσεις σας και τις συμβουλές σας.

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΙΔΙΩΤΩΝ : 10.000

ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ : 20.000

 

Το Ολυμπιακό Πνεύμα στην Αράχωβα

Στις 20/11/2001 και ώρα 13:25 μ.μ. ο λαός της Αράχωβας με ιερή συγκίνηση και χειροκροτήματα υποδέχτηκε την ολυμπιακή φλόγα. Η αφή της ιερής φλόγας έγινε στις 19/11 στο ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία για τους 19ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Salt Lake City tης Αμερικής. Στη τελετή παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της Αράχωβας κ. Γεώργιος Ανδρέου -Λεόντιος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Salt Lake City κ. Ρόμπερt Γκαρθ, ο διευθυντής της Ολυμπιακής Επιτροπής λαμπαδηδρομίας Στηβ Μακ Άρθει, ο κ. Ρίτσαρντ Λογκ που ασχολείται με την τεχνική υποστήριξη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής λαμπαδηδρομίας κ. Γεώργιος Χαλκίδης, ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Δημήτριος Διαθεσιμόπουλος, τα μέλη της Ολυμπιακής επιτροπής ο κ. Χαράλαμπος Ζωίδης και ο Γεώργιος Μωϊσίδης, οι αιδεσιμότατοι της πόλης μας, οι δήμαρχοι των γύρω περιοχών, νομαρχιακοί σύμβουλοι, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς πλήθος κόσμου και όλοι οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας. Την ιερή φλόγα είχε την τιμή να μεταφέρει ο λαμπαδηδρόμος και αθλητής Βαγγέλης Κούτρας και να ανάψει το βωμό που είχε στηθεί στη κεντρική Πλατεία Λάκας.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος της Αράχωβας κ. Γιώργος Ανδρέου Λεόντιος, έλαβε το λόγο και ενώ καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους πρόσθεσε :

«Νέοι και νέες της Αράχωβας, με ρίγη ιερής συγκίνησης υποδεχόμαστε σήμερα, εδώ στον ιστορικό χώρο της Αράχωβας, την ιερή φλόγα που ο ζωογόνος ήλιος το φωτεινότερο από τα δημιουργήματα άναψε, στο έξοχο φυσικό περιβάλλον, στον ήμερο ειρηνικό και ειδυλλιακό τόπο της αρχαίας Ολυμπίας. Το αξεπέραστο αυτό σύμβολο ειρήνης, άφθαρτου ηθικού μεγαλείου και αθλητικού ήθους των ελλήνων στην αρχαιότητα, γνήσιο και αμετάλλακτο γέννημα των ολυμπιακών αγώνων, καλεί και σήμερα όλους τους ανθρώπους σε ειρηνική συνάθροιση για την καλλιέργεια του αγωνιστικού ιδεώδους ως αξία αυτοδύναμης. Όπως ο αρχαίος κότινος το κλαδί της αγριελιάς στεφάνωσε τους άξιους νικητές και τους πέρασε στην αθανασία, μέσα σε κλίμα ειρήνης και συναδέλφωσης των κατοίκων όλων των Ελληνικών πόλεων. Μακάρι, η ιερή αυτή φλόγα να φωτίσει σήμερα το νου των ανθρώπων της παγκόσμιας κοινότητας, ώστε εκτός από τους αθλητικούς αγώνες να επιδοθούν μόνο σε έργα πολιτισμού, ειρήνης και ευγενή άμιλλα, για να αναδειχθούν οι άξιοι πρωταγωνιστές και νικητές στον πανανθρώπινο στίβο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Salt Lake City κ. Ρόμπερτ Γκαρθ και είπε τα παρακάτω:

«Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστούμε, είμαστε ευγνώμονες για τα δώρα σας και την υπέροχη πόλη σας. Η Αράχωβα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις που έχω δει σε όλο τον κόσμο. Και ο δήμαρχος είναι πολύ τυχερός να είναι ο άρχων των ανθρώπων εδώ πέρα. Στην καρδιά της Ολυμπιακής κίνησης βρίσκεται το ανθρώπινο πνεύμα και η δύναμή του να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις, η δύναμη του να θριαμβεύσει στις αντιξοότητες και η δύναμή του να μας εμπνεύσει όλους. Βιώνοντας από κοντά την ολυμπιακή κίνηση στην Ελλάδα ζήσαμε αυτή τη σπουδαία έμπνευση, οι ωραίοι άνθρωποι, το υπέροχο φυσικό τοπίο, οι δυνατές παραδόσεις, τόσο διαποτισμένες από το Ολυμπιακό πνεύμα μας υπενθυμίζουν τα ιδεώδη την ιστορία και την προέλευση της Ολυμπιακής φλόγας. Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του 2002 στο Salt- lake σας ευχαριστούμε που μας παρείχατε την τιμή και το προνόμιο να μοιραστούμε την ολυμπιακή φλόγα με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.